We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Wat wil jij weten?

Veelgestelde vragen

Van groep acht naar de middelbare school is een grote stap. Waarschijnlijk heb je veel vragen. De tien meest gestelde vragen hebben we voor jou op een rijtje gezet. 

1. Wat is een mentor?
De mentor helpt je wanneer je ergens moeite mee hebt of als er problemen zijn. Naar hem of haar gaan jij of je ouders als eerste toe. De mentor geeft het mentoruur maar is ook gewoon een docent, je krijgt dus ook les van hem of haar. 

2. Wat is een studiecoördinator? 
De studiecoördinator werkt samen met jouw mentor. Dit betekent dat hij samen met je mentor bekijkt hoe we je kunnen helpen als het niet zo goed gaat, maar ook hoe we je kunnen uitdagen als het juist erg goed gaat. 

3. Heb je voor ieder vak een andere docent?
Vaak wel. Soms geven docenten meerdere vakken waardoor je ze vaker ziet.

4. Zeg je juf of meester tegen je docent?
Nee, wij gebruiken meneer of mevrouw met daarbij de achternaam. Misschien vergis jij je in het begin. Dat geeft niks. 

5. Hoe lang duurt een les?
Een les duurt 50 minuten. Voor sommige vakken, zoals lichamelijke opvoeding (gym), heb je blokuren. Dan heb je twee lesuren achter elkaar les, dus 100 minuten.

6. Wat doen we tijdens de eerste week?
De eerste drie dagen hebben we de zogeheten introductiedagen. Tijdens deze dagen doe je met je mentor en je nieuwe klasgenoten allerlei activiteiten om elkaar en de school beter te leren kennen.

7. Moet ik een eigen agenda aanschaffen?
Ja, dat klopt.

8. Hoeveel lessen krijg je op een dag?
Je krijgt ongeveer 6 à 7 lessen per dag.

9. Hoeveel verschillende vakken heb ik? 
In het eerste jaar krijg je 14 verschillende vakken. Denk bijvoorbeeld aan Nederlands, Engels, wiskunde en handvaardigheid. Naast de vakken heb je ook een mentoruur.

10. Gaan we ook op excursie?
Jazeker! Zo gaan we in de brugklas naar Delft en bezoeken we aan het einde van het jaar een pretpark.

Staat je vraag er niet bij? Stuur deze dan naar vreewijklyceum@calvijn.nl