We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Wij doen het niet alleen

Partners

Om ons onderwijs nog beter te maken, werkt Vreewijk Lyceum samen met veel andere partijen. 

Vreewijk Lyceum werkt samen met het primair onderwijs, andere scholen voor voortgezet onderwijs, het mbo, hbo en wo. Voor een ‘warme overdracht’ van leerlingen, hebben wij voor elke nieuwe leerling contact met de afleverende (basis)school.

Vertegenwoordigers van onze school nemen deel aan platformbijeenkomsten van twee Rotterdamse mbo-opleidingen en beide Rotterdamse hogescholen. Ook zijn er samenwerkingsverbanden met de Erasmus Universiteit en de Technische Universiteit Delft.

Om een veilige schoolomgeving te creëren nemen wij ook deel aan het veiligheidsoverleg dat (deel) gemeenten organiseren. In dit overleg werken scholen samen met politie en justitie. 

Vreewijk Lyceum neemt deel aan de zogeheten Rotterdam Children’s Zone. Hierin werken scholen, overheid, woningcorporaties, bedrijven en andere partners nauw samen om kinderen tussen de 0-18 jaar uit zeven wijken in Rotterdam-Zuid klaar te stomen voor een succesvolle toekomst. Dat kan een baan zijn, maar ook een passende vervolgopleiding. Het doel van Rotterdam Children's Zone is dat kinderen hun talenten maximaal kunnen ontwikkelen dankzij een combinatie van excellent onderwijs, steun aan gezinnen en uitdagend buitenschools leren. School is kern van de zone. 

Op het gebied van taal en rekenen werkt het Vreewijk Lyceum samen met andere vo-scholen in het Taal- en Rekeneffectprogramma.

CSG Calvijn neemt deel aan het samenwerkingsverband Koers VO. Dit is een vereniging van 18 besturen met ruim 90 vestigingen van scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Rotterdam met als doel leerlingen passend onderwijs te bieden. Zo kunnen zij een diploma halen of kunnen we hen voorbereiden op de arbeidsmarkt. Het betreft scholen van praktijkonderwijs tot en met gymnasia. 

We werken ook samen met de Federatie van Onderwijskoepels en Openbaar Onderwijs Rotterdam (FOKOR). In FOKOR werken de Rotterdamse schoolbesturen van primair en voortgezet onderwijs samen met de afdeling Jeugd, Onderwijs en Samenleving (JOS) van de gemeente Rotterdam.

Binnen de RPO’s (Regionaal Programma Onderwijs) werken we samen met vo-scholen in Rotterdam, rond Kerk, Drecht en IJssel om een breder onderwijsaanbod te verkrijgen.