We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Lezing door Duitse jeugdboekenschrijfster

Lena Hach -jeugdboekenschrijfster uit Berlijn- heeft vrijdag 13 april op uitnodiging van onze docent Duits, Jan-Philip van Mourik, een mooie lezing gehouden voor onze leerlingen uit klas 4 met Duits in hun profiel.  

De lezing vond plaats in onze prachtige theaterzaal en was voor mevrouw Hach echt een hoogtepunt in haar ‘Lesereise’, die zij de afgelopen week maakte langs enkele scholen in het land, mede georganiseerd door het Goethe Instituut Nederland. Uit haar boek Wanted, ja, nein, vielleicht heeft ze enkele passages voorgelezen en met de aanwezige leerlingen over de inhoud gesproken. Ook konden de leerlingen haar enkele vragen stellen over de hoofdpersonen (Finn, Moritz en Sophie) en hun leven in Berlijn. “Seit ihn seine Freundin Sophie verlassen hat, leidet Finn an Liebeskummer der Stufe zehn.” Het liefdesverdriet (Liebeskummer) van Finn en hoe zijn vriend Moritz hem helpt (met ALK: Anti Liebeskummer Programm) dit te overwinnen vonden de leerlingen een mooi thema.

Na afloop van de lezing gingen de leerlingen nog even met mevrouw Hach in gesprek over Berlijn, in juni maken zij immers zelf een reis naar deze prachtige hoofdstad van Duitsland.

Zo blijkt maar weer: Deutsch macht Spass und bringt dich weiter!