Haven Havo

Ben jij gek op technologie, wil je nu en later met je hoofd én met je handen werken en heb je een passie voor de Rotterdamse haven? Schrijf je dan in voor de nieuwe Haven Havo! Op deze opleiding leer je alles wat je nodig hebt om straks je ideale baan in de haven, procesindustrie of maritieme sector te vinden.

Elke dag is anders
Geen dag is hetzelfde op de Haven Havo. Twee dagen per week ga je naar Calvijn Vreewijk Lyceum in Rotterdam Zuid en twee dagen per week naar het STC vmbo college, locatie Anthony Fokkerweg, middenin het Rotterdamse havengebied. Schepen varen af en aan. Vrachtwagens rijden langs om hun lading op te pikken. Je kijkt dus uit over je toekomstig werkgebied! De vijfde dag is een praktijkdag met projectonderwijs en loopbaanoriëntatie in de stad en in de haven.

Techniek is belangrijk
Naast het reguliere havo-vakkenpakket krijg je ook techniekonderwijs. Techniek wordt steeds belangrijker, wij besteden daar met verschillende projecten aandacht aan. We hebben hypermoderne technieklokalen waar we je de basisvaardigheden voor het vak techniek leren. Daarnaast hebben we diverse techniekprojecten die je soms bij een bedrijf gaat uitvoeren. We hebben zelfs 3D-printers staan. Dit is kennis die je in en rondom de haven goed kan gebruiken.

Leren op Vreewijk Lyceum
Houd je ervan om tijdens het werken en leren je eigen tempo en niveau te bepalen? Dat kan bij ons. Als je goed bent in een vak, kun je dat sneller doorlopen. Je kunt er ook eerder examen in doen, of op een hoger niveau examen doen (bijvoorbeeld als havo-leerling op vwo-niveau). Ben je breed geïnteresseerd, dan volg je extra vakken als jij dat wilt. Dit komt ook op je diploma te staan. En vind je een vak lastig, dan kun je daar extra hulp voor krijgen.

Je mentor helpt je om te leren hoe je je studie het beste kunt aanpakken en hoe je prettig met je klasgenoten kunt omgaan. Ook helpt hij of zij je eventuele problemen op te lossen. Je mentor heeft bovendien contact met je ouders, zodat we mét elkaar je de beste begeleiding kunnen geven.

Open dagen en infodagen
Ben je een échte aanpakker met hou je van leren? Kom dan, met je ouder(s)/verzorger(s) bij ons langs op de open lesavond, een open lesmiddag of op de open dag. Je bent van harte welkom!

Heb jij een havo-, havo/vwo- of vwo-advies en ben je nieuwsgierig en ambitieus? Dan zijn wij de juiste school voor jou.

Heb je vragen? Mail naar: vreewijklyceum@calvijn.nl