Hét lyceum op Zuid

Haven Havo

Ben jij gek op technologie, wil je nu en later met je hoofd én met je handen werken en heb je een passie voor de Rotterdamse haven?

Leerroutes

Leerlingen werken op hun eigen niveau en in hun eigen tempo. Voor leerlingen die meer aankunnen zijn er verschillende individuele leerroutes.

Extra aandacht voor techniek

Techniek wordt steeds belangrijker. Wij besteden daar met verschillende projecten extra aandacht aan. Wij hebben hypermoderne technieklokalen.

Vreewijk is hét lyceum voor havo/vwo-leerlingen met ambitie. Leerlingen die nieuwsgierig zijn, graag zelf onderzoek doen, zelf willen ontwerpen, hard willen werken en van techniek houden, kunnen bij Vreewijk Lyceum hun hart ophalen.

Iedere leerling krijgt bij ons zoveel mogelijk keuzevrijheid in en verantwoordelijkheid voor het leerproces. Onze docenten bieden intensieve begeleiding bij de te maken keuzes en zelfstandig studeren. Zo bieden wij onze leerlingen de opstap naar een mooie plek in de maatschappij.

We gaan ontspannen met elkaar om en er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Als het nodig is dan is er extra hulp, misschien wel van een medeleerling die heel goed is in dat vak. Omdat wij voor iedereen een fijne en uitdagende school willen zijn, hebben wij duidelijke regels en grenzen waar iedereen zich aan houdt. Daarbinnen is echter veel mogelijk. Zo willen wij ieders nieuwsgierigheid prikkelen. Naast voldoende kennis vinden wij dit de belangrijkste voorwaarde voor succes in een vervolgopleiding op hbo- of wo-niveau.