Artikel in Algemeen Dagblad schetst gedateerd beeld

De publicatie in het Algemeen Dagblad van 5 juli over het Vreewijk Lyceum geeft een gedateerd beeld van de situatie op de school. Er is sinds het laatste bezoek van de Onderwijsinspectie in februari veel veranderd, waardoor de rust in het team is teruggekeerd.

Álle docenten en ondersteuners van Vreewijk Lyceum behouden hun baan; een kwart van hen stapt over naar een andere school van bestuur CVO Rotterdam.

Havoleerlingen vervolgen met ingang van het volgend schooljaar hun onderwijs aan de Calvijn Business School; atheneumleerlingen gaan verder op het Zuider Gymnasium, eveneens scholen van CSG Calvijn.

De slagingspercentages van dit schooljaar zijn beter dan vorig jaar: vwo 60 procent (was 54), havo 65 procent (was 63). Deze scores zijn gezien de omstandigheden niet slecht, vinden de schoolleiding en het bestuur.