Techniek heeft de toekomst

Extra aandacht voor techniek

Techniek wordt steeds belangrijker. Wij besteden daar met verschillende projecten aandacht aan. We hebben hypermoderne technieklokalen.

Wij bieden techniek aan in de eerste drie jaar en in het eindexamenprogramma van het vak Natuur Leven Technologie. In de brugklas worden de basisvaardigheden voor het vak techniek aangeleerd. Dit doen leerlingen door met diverse materialen werkstukken te maken. Zo zijn zij aan het einde van het jaar in bezit van hun eigen spatel, opener en agendaklem maar kunnen zij ook al bruggen bouwen.

Daarnaast hebben we diverse techniekprojecten. Zo doen leerlingen uit 3-atheneum mee aan een ESA-missie. In 24 uur tijd bootsen zij een echte ruimtemissie na. Een deel van de leerlingen verblijft tijdens deze missie in het voormalig ISS-station in Noordwijk waar zij verschillende proeven doen.

Naast de 3D-printers die we al veel gebruiken in alle leerjaren zijn we trots op onze splinternieuwe 3D-printer. Deze wordt bij het vak biologie bijvoorbeeld gebruikt om leerlingen een hartklep na te laten bootsen.