Ontdek jezelf!

Open dag & lesmiddagen

Door onze school te bezoeken, weet je beter of die bij je past. Dit kan op verschillende momenten.

Aanmelden en toelating

Heb jij een havo-, havo/vwo- of vwo-advies van jouw basisschool? Dan kunnen we jou direct toelaten.

Haven Havo

Ben jij gek op technologie, wil je nu en later met je hoofd én met je handen werken en heb je een passie voor de Rotterdamse haven?

Veelgestelde vragen

Van groep 8 naar de middelbare school is een grote stap. Waarschijnlijk heb je veel vragen. De tien meest gestelde vragen hebben we voor jou op een rijtje gezet.

Welkom!

Heb jij een havo- of vwo-advies en ben je nieuwsgierig en ambitieus? Dan zijn wij de juiste school voor jou.

Houd je ervan om tijdens het werken en leren je eigen tempo en niveau te bepalen? Dat kan bij ons. Als je goed bent in een vak, kun je dat sneller doorlopen. Je kunt er ook eerder examen in doen of op een hoger niveau (bijvoorbeeld als havo-leerling op vwo-niveau). Ben je breed geïnteresseerd, dan volg je extra vakken als jij dat wilt. Dit komt ook op je diploma te staan. Maar vind je een vak lastig, dan kun je daar extra hulp voor krijgen.

Op onze school werken we met boeken en schriften, maar ook met een laptop, waardoor je op verschillende manieren leert leren.

Je mentor helpt je om te leren hoe je je studie het beste kunt aanpakken en hoe je het fijnste met elkaar kunt omgaan en eventuele probleempjes kunt oplossen. Je mentor heeft ook contact met je ouders, zodat we met elkaar jou de beste begeleiding kunnen geven.

Als jij ook in een fijne sfeer hard wilt werken aan jouw toekomst, kom dan, met je ouder(s)/verzorger(s) bij ons langs op de open lesavond, een open lesmiddag of op de open dag. Je bent van harte welkom!

Heb je vragen? Mail naar: vreewijklyceum@calvijn.nl