Wat doe jij na je examen?

De decaan

Hoe maak je een goede profiel- en studiekeuze? Weet jij al wat je wilt studeren? De decaan helpt jou bij het maken van deze belangrijke keuzes.

Omdat het maken van een juiste profiel- en studiekeuze best lastig is, begeleiden wij leerlingen daarbij. Aan het eind van de derde klas kiezen alle leerlingen een bepaald profiel. Je kunt kiezen uit vier profielen: -Cultuur & Maatschappij - Economie & Maatschappij - Natuur & Gezondheid - Natuur & Techniek. Tijdens de profielweek en de mentorlessen besteden we veel aandacht aan de inhoud van deze profielen. Bij je uiteindelijke keuze ondersteunen de decaan, studiecoördinator en mentor jou.

Zodra je in de bovenbouw zit, begeleiden we je met het kiezen van een vervolgstudie. We doen dit onder andere door hogescholen en universiteiten te bezoeken, maar ook door gerichte opdrachten tijdens de mentorlessen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld proefstuderen om te onderzoeken of een studie iets voor jou is.

Onze decaan, dhr. P.C.R. Laban, is te bereiken via: p.c.r.laban@calvijn.nl en het algemene telefoonnummer van de school.